Geschiedenis

Geschiedenis

Prof. Dr. Leo Van Griensven en Peter Christiaens kennen elkaar sinds 1981 en hebben beide jarenlange ervaring met eetbare paddenstoelen.
Peter onder andere als internationaal bekend constructeur van machines en turn-key teeltbedrijven. Leo was in het verleden directeur van het proefstation voor de champignoncultuur in Horst. Tevens is hij verbonden geweest aan de Radboud Universiteit als hoogleraar toegepaste mycologie. In 2014 hebben zij Mushrooms4Health opgericht.

Martien Kelders is meer dan 45 jaar werkzaam in de kalverhouderij. In eerste instantie als kalverhouder, de laatste 25 jaar als adviseur voor diverse kalverhouderijen in binnen en buitenland. In zijn zoektocht naar het terugdringen van het gebruik van antibiotica bij kalveren kwam hij in 2013 in contact met Peter Christiaans en Leo van Griensven.
De jarenlange ervaring van Martien in de kalverhouderij gekoppeld aan de expertise van Leo en Peter op het gebied van eetbare paddenstoelen heeft in 2014 geleid tot een vruchtbare samenwerking.

Mushrooms4Health is gevestigd te Horst (L.). De Gemeente Horst is een centrum voor champignonteelt, waar wetenschappelijk onderzoek, vaktechnisch onderwijs en bedrijfsvoorlichting gevestigd waren; wat nu weer in opbouw is.

Peter Christiaens

Leo van Griensven

Martien Kelders