Referenties

Kalverhouder Harry van den Heuij uit Ewijk, 900 kalveren, heeft positieve ervaringen met het gebruik van blazei.

“ In de herfst van 2015 kreeg ik een groep van 115 nuchtere risico kalveren op mijn bedrijf van in totaal 900 kalveren. Behalve dat deze laag in gewicht( 38kg ) zaten, was hun conditie ook enorm verslechterd door de reis. Het zag er dus niet goed uit. Op advies van rayonbeheerder Martien Kelders heb ik deze groep toen 4 weken lang blazei toegediend. Het resultaat was fantastisch. Normaal gesproken moet je rekening houden met 4% uitval over de eerste 4 weken, maar ik had totaal geen uitval! Tevens had ik op deze groep geen enkele speen drinker, terwijl dit normaal tussen de 7 en 10% is. Ik ben ervan overtuigd dat het gebruik van blazei hier grote invloed op heeft gehad!”

Jan Luttikhuisen, kalverhouder te Melderslo (1130 kalveren)

“Ik gebruik met veel succes Blazei de eerste weken. Vooral bij kalveren die in het begin niet meekomen, door o.a. reisstress. Na het loslaten van de kalveren voer ik altijd Funghivital. Dit ter verbetering van de weerstand met als gevolg een lager medicijnverbruik, en dus een betere groei!”

Theo van Rossum kalverhouder te Venhorst (630 kalveren) is ook erg positief over het toepassen van blazei.

“Ik heb voornamelijk zware blauwe kruislingkalveren en hiervan is bekend dat er een aantal is die niet willen drinken. Deze kalveren heb ik altijd bij elkaar gezet en 4 weken blazei toegediend. Tot mijn verbazing knapten deze dieren zeer snel op en konden na verloop van tijd weer met het koppel mee! Tevens bleek dat er minder tot bijna geen kalveren meer aan de speen moesten. Een geweldig resultaat dankzij blazei!”

Ad Vermeulen, houder van 270 startkalveren te Someren.

“Bij startkalveren is het wenselijk om de dieren zo gezond mogelijk te houden met als doel er zoveel mogelijk “goed” af te leveren. Blazei werkt als ondersteuner erg goed.”